3
30 min
gluteenivaba

Ürdivõiga kalkunimaks

See retsept on lihtne. Tuleb vaid kalkunimaks pannil valmis küpsetada, ürdivõi kokku segada ning siis need kaks omavahel ühendada. Sulavõiga maitsestatud maksaroa kõrvale sobib hästi köögiviljapüree. Soovitusena pakume juurde ühe maitsva kaalika-lillkapsapüree.

Maksa valmistamise nippe leiad siit: 6 nippi maksa valmistamiseks

 

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Eemalda maksalt üleliigsed kelmed ning seejärel pane maksatükid piima sisse likku 30 minutiks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga maks kuivaks.  Mikserda omavahel ühtlaseks ürdivõi komponendid.

Prae maksatükid õliga piserdatud pannil (kõrgel kuumusel) mõlemalt poolt valmis. Pane kaussi. Sulata madalal kuumusel ürdivõi ning sega see maksatükkidega. Serveeri koos köögiviljapüreega.

Kaalika-lillkapsapüree: Keeda soolaga maitsestatud vees kaalikatükid ja lillkapsas pehmeks. Nõruta, lisa juurde või ning püreesta ühtlaseks, vahepeal lisa kookospiima nii palju, kuni saavutad sobiva paksusega püree. Vajadusel maitsesta.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunimaksa
    • piima (maksa leotamiseks)
  • Ürdivõi
    • 75 g toasooja võid
    • 1 küüslauguküüs
    • suu kimp värsket tilli
    • 0,5 tl soola
  • Kaalika-lillkapsapüree
    • 400 g kaalikat (kooritud kogus)
    • 500 g lillkapsaõisikuid
    • 2 sl võid
    • soola
    • kookospiima