Vanakooli kartulisalat

Alati kui külas seda salatit pakutakse, võib mitmeid külalisi just selle salati juurest leidmas näha. Killuke nostalgiat ja mälestusi trendilikumate roogade kõrvale. Kõige lihtsamatest ainetest valmib palju elevust tekitav salat.

 

Valmistamine

Keeda koorega kartulid ja porgandid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase jahtuda ning siis koori. Vala hernestele kuum vesi peale ja lase paar minutit seista, seejärel kurna herned sõelal korralikult.

Lõika kooritud kartulid, porgandid ja sink väikesteks kuubikuteks. Haki munad. Aseta kõik komponendid kaussi. Sega omavahel hapukoor, majonees ja suhkur. Lisa salatile ning sega ettevaatlikult kõik salatiks. Maitsesta soola ja pipraga.

PS! Vahetult enne serveerimist maitse salati soolasust, kuna kartulisalatil on kombeks soola sisse tõmmata ning salat võib jääda serveerimisel mage.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad