postthumb
4-le
15 min
Lihtne

Värske salat krõbeleiva ja grillkanaga

Maitsev salat, mis on hea külmkapitühjendustoit. Peenramaalt korja tomatid ning külmkapist otsi üles eelmise päeva grillimisest järelejäänud grill-liha ja keedetud kartulid. Samuti on hea siin toidus ära kasutada kõvemat leiba, mis röstitult salati tippu kroonib.

Kastme valmistamiseks on kaks võimalust. Vanaema retsepti järgides sega salatisse (enne leiva lisamist) hapukoor ja veidike majoneesi. Veidi tervislikuma tulemuse saamiseks aga piserda salatile oliiviõli ning palsamiäädikat!

Valmistamine

Lõika tomatid sektoriteks ning sega kokku salatilehtede, juustuviilude, tükeldatud kartuli ning grill-lihaga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Nirista salatile veidi oliiviõli ning palsamiäädikat (soovi korral valmistasalat eelnevalt mainitud hapukoore-majoneesiseguga). Rösti leivad, murra seejärel väikesteks tükkideks ning aseta salatile.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3 tomatit
    • suur peotäis salatilehti
    • 75-100 g juustuviile, väiksemaks tükeldatuna
    • 2-3 keedetud kartulit, tükeldatuna
    • 150-200 g grillitud linnuliha, tükeldatuna
    • 2-3 leivaviilu
    • soola, pipart, suhkrut
    • oliiviõli, palsamiäädikat
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun