postthumb
4
15 min

Varsselleri ja toorjuustuga täidetud broilerirullid

Rulli keeratud täidisega õhuke broilerifilee on hea vaheldus igapäevastesse roogadesse. Täidise sisu oleneb suuresti sööjatest, isust ning ka sellest, mis parasjagu külmkapis leidumas on. Alljärgnevas retseptis on täidiseks lisatud toorjuustu, parmesani, varssellerit ning peekonit. Retsepti valmistamisel on kasutatud Rannamõisa broileririnnafileest minutipihve, mis on veidi õhemaks tambitud filee. Samas aga võib kasutada ka tavalist broilerifileed.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Tambi minutipihvid (või fileed) toidukile vahel õhukeseks. Raputa fileedele soola ja pipart. Aseta igale fileele peekoniviil, sega toorjuust ja parmesan omavahel, jaga segu fileedele ning määri kergelt laiali. Lõika sellerivars neljaks ning haki noaga nendest pikad peened ribad. Pane selleriribad fileele (ära laiali laota). Keera fileed rulli nii, et esimesena haarad rulli sisse ka selleriribad. Soovi korral võid rullid niidiga kinnitada. Pruunista fileerullid pannil igast küljest kuldseks.

Pane pruunistatud fileerullid vormi ning vala juurde puljong nii palju, et see fileed oleks poolenisti puljongis. Küpseta kaane või fooliumiga kaetult 170 kraadi juures 10 minutit. Seejärel vala juurde koor ning küpseta veel 10 minutit. Paku kartulipudru või kruupidega.

Serveerides pigista fileerullidele peale pisut sidrunist pressitud mahla

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa broileririnnafileest minutipihve (või broilerifileed)
    • 4 viilu suitsupeekonit või serrano sinki
    • 2 sl toorjuustu
    • 2 sl riivitud parmesani
    • 1 varsseller
    • ca 2 dl kanapuljongit
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • soola, pipart