2
30 min
Pearoog

Veinis hautatud kanamaks sügisandidega

Käes on soojendavate roogade hooaeg. Kes aga väga kaua köögis süüa valmistada ei soovi, siis selleks puhuks üks lihtne maksaroog, mis veinis hautatult tõeliselt hea maitse endale saab. Retsept: Ants Uustalu

Foto: Ants Uustalu

 

Valmistamine

Puhasta maks ja leota piimas 6–12 tundi. Nõruta see piimast ja kasta soola ja pipraga maitsestatud jahusse. Prae paksu põhjaga potis koos hakitud küüslaugu ja sibulaga, vala peale vein, viska sisse ka tüümian ning lase tasasel tulel haududa, kuni maks on valmis.

Piimas leotamine aitab kaotada maksale iseloomulikku mõrkjat maitset.

 

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • 1 väike sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 sl nisujahu
    • 250 ml punast kuiva veini
    • tüümianioksi
    • 1 suurem puravik
    • 3 väikest kartulit
    • 3 väikest porgandit
    • soola, pipart
    • õli