postthumb
2
15 min
Salatid

Vitamiinisalat avokaadopüree, pošeeritud muna ja toorsuitsusingiga

See salat on ideaalne kevadisel ajal – siis, kui soovite miskit, mis nälja peletaks, aga samas miskit, mis mõjuks kergelt organismile. Avokaadopüree valmistamiseks soeta koju küpsed avokaadod või siis lase tooretel ja kõva viljalihaga avokaadodel kodus paar päeva eelnevalt toatemperatuuril seista.

 

 

Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • 2 peotäit salatit
    • 150 g Rannamõisa toorsuitsu kalkunirinnafileed
    • 2 muna
  • Avokaadopüree
    • 1 suur küpse avokaado
    • 2 sl sidrunist pressitud mahla
    • 2 sl oliiviõli
    • soola, pipart, mett

Valmistamine

Püree valmistamiseks pane avokaado viljaliha kaussi, lisa ülejäänud ained ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta soola, pipra ja meega. Jaota salatilehed kahele taldrikule. Lõika toorsuitsufilee õhukesteks viiludeks ning laota salatilehtedele. Pane lusikaga taldrikule ka avokaadopüree tupsud.

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi potis keema, lisa äädikas ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Aseta munad salatile kõige peale. Raputa peale soola ja pipart ning söö koheselt!

Siin salatis võid toorsingi asemel kasutada ka grillimisest järelejäänud liha!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun