12 tk
Eelroad

Vürtsi ja mahlasust kebabidesse

Jah, grillhooaeg on juba avatuks kuulutatud. Nädalavahetusel avanes mulle juba tuttav iga-aastane vaatepilt – inimesed istuvad ümber pisikese grilli ning ootavad neid päris esimesi hõrgutisi. Tuleb tõdeda, et tänavatele ulatuv grillimise lõhn tekitab hetkega tühja kõhu ning plaani ka ise poest miskit küpsetamiseks sobilikku soetada. Mina soovitan valmistada näiteks isetehtud kotlette või siis kebabe. Selle viimast retsepti jagan ka teiega.

Valmistamine

Sega omavahel hakkliha, sibul, väiksemaks hakitud ananass, riivleib, sinep, ja mehhiko vürtsisegu. Maitsesta soola ja pipraga.

Vormi hakklihamassist õliste käte abil pikliku kujuga pätsikesed, kasta need korraks seesamiseemnetesse ning küpseta grillil või ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.  Serveerimisel pista valmisküpsetatud kebabidest grilltikk läbi.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 550 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
    • 1 sibul, peeneks hakituna
    • 4 konservananassiviilu
    • 100 g riivleiba
    • 2 sl mahedamaitselist sinepit
    • 4 tl mehhiko vürtsisegu (võib asendada ka 1 tšillikaunaga)
    • soola, pipart
    • seesamiseemneid