postthumb
3
10 min

Vürtsikas marinaadis kalkuni rinnaliha

See on üks väga lihtne marinaadi retsept, mis sobib imehästi kalkunilihaga. Parajalt vürtsikas ja küüslaugu poolt antud teravus, mida neutraliseerib õli. Kusjuures õli on ka väga hea liha pehmendaja. See toimis ka selle retsepti puhul, liha tuli väga maitsev ja mahlane.
Maitseainetest domineerivad rohkem vürtsköömen, sojakaste ja küüslauk, mis annavad kokku väga hea maitseainete kombinatsiooni.
Kui liha enne grillimist paberrätikuga marinaadist puhtaks ei tee, siis võib mõne jaoks liha välimus täitsa hirmuäratav tulla aga samas jääb lihale rohkem marinaadi maitset. See marinaad karameliseerub väga kiirelt soja olemasolu tõttu, mõnele maitseb, mõnele mitte.
Ka valmistamine on lihtne, nagu üldjuhul kõikidel marinaadidel. Pane kõik blendrisse ja lase ühtlaseks massiks. Liha hoidsin marinaadis ühe ööpäeva, see aeg on marineerumiseks täiesti piisav.
Liha valmisolu saad testida näpuga liha peale vajutades, liha peab olema kergelt vetruv, siis on tulemus mahlane.

 

 

 

rannamõisa kalkun

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

Valmistamine:

Pane kõik marinaadi koostisosad blendrisse ja blenderda ühtlaseks massiks.
Lõika lihast meelepärased portsjonid või jäta isegi täitsa üheks tükiks.
Pane liha suletavasse anumasse ja vala marinaad lihale, kata anum kaanega ja pane külmikusse marineeruma. Ühest ööpäevast marineerumisel piisab.
Tund enne grillimist võta liha toasooja ja grillimine võib alata!

Seda sama marinaadi retsepti saad kasutada ka kastme retseptina.

Koostisosad

  • Marinaad
    • 1 tl vürtsköömneid
    • 1 tl sinepiseemneid
    • 3 oksa tüümiani
    • 4 küüslauguküünt
    • 5 sl sojakastet
    • 14 sl neutraalse maitsega õli
  • Liha
    • 700 g Rannamõisa kalkuni rinnaliha