2
30 min
Koostisosad
-
- 2 tl peeneks hakitud mandleid
- 250 g Rannamõisa jahutatud küülikuliha strooganovi
- sool, pipart
- 2 sl palsamiäädikat
- 0,5 laimist pressitud mahl
- 1 -2 sl mett
- ca 2-3 dl valget veini
- väike peotäis salatilehti
- 2 küpset viigimarja
Valmistamine
Rösti mandleid kuival kuumal pannil kergelt, tõsta kõrvale. Kuumuta seejärel pannil pisut õli ning prae küülikutükid mõlemalt pootl kergelt jumekaks, maitsesta soola ja pipraga. Vala seejärel pannile meeldiv sort palsamiäädikat, laimimahl, mesi ja valge vein. Alanda pliidikuumust ning lase madalal kuumusel podiseda. Maitsesta ning vajadusel täienda maitseid. Kui vedelik liialt kiiresti aurustub, siis lisa veel pisut veini.
Jaota kahele taldrikule veidi salatit, lisa ka sektoriteks lõigatud viigimarjad. Seejärel lisa pannil hautatud küülikutükid ning vala kaste peale. Kõige lõpuks raputa üle röstitud mandlipuruga.
Viigimarju võid pannil eelnevalt kergelt röstida.