Paola empanadad
Järgnev retsept pärineb Buenos Airese lähedalt väikesest Escobari linnakesest. Seda retsepti ja pikemat reisikirjeldust saate lugeda siitsamast linnuliha blogist, kus siis ehedaid maitseid toob siia ümber-ilma reisil olev Juta. Esimeseks retseptiks siis kuldseks küpsenud empanadad.
Koostisosad
-
Tainas
- 1 kl piima
- 2 sl rasva
- 0,5 kg jahu
- 1 muna
- näpuotsatäis soola
-
Täidis
- 750 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
- 1 kl Rasva
- 0,5 kg hakitud sibulat
- 250 g rohelist sibulat
- Soola, pipart, kuivatatud tsillit, vürtskööment, paprikapulbrit (iga ühte 1sl)
- 2 keedetud kartulit
- 2 keedumuna
Valmistamine
Taigna valmistamiseks pane keema 1 kl piima 2 sl rasvaga. Lisa veidi soola. Jahuta toatemperatuurile. Vala lauale 0,5 kg jahu kuhjaks, tee keskele auk. Löö auku 1 muna, lisa aeglaselt piima-rasva segu ja sega samal ajal teise käega, kuni tekib tihe tainas. Sõtku mõned minutid, oota 15 min, rulli lahti. Lõika umbes 15 cm läbimõõduga ringid.
Täidiseks lõika 750 g broilerifileed tükkideks. Pane kaussi, vala keev vesi peale ja kurna kohe.
Pane 1 kl rasva potti, prae selles klaasjaks 0,5 kg hakitud sibulat ja 250 gr rohelist sibulat, lisa eelnevalt kurnatud liha, maitsesta soola ning pipraga ning muude maitseainetega, eemalda tulelt. Haki 2 keedetud kartulit tükkideks, lisa need lihasegule, kui see on jahtunud. Sega läbi ja lisa 2 hakitud keedumuna.
Täida empanadad asetades supilusikatäis täidist taignaketta keskele ja voltides ääred kinni. Sulgemiseks tuleb empanada ääred veega märjaks teha. Määri pealt munaga. Küpseta ahjus kuldseks.