Tummine paprikasupp
Kuna tegemist on hoidisega, siis liha tuleks supile lisada selle serveerimisel. Kasutada võiks näiteks eelnevalt ahjus küpsetatud broilerifileed või näiteks suitsutatud linnuliha, mis annab supile juurde ka kerge suitsuse maitse. Antud retsepti valmistamist saab live-kujul vaadata ka 3.09.11 eetris olnud Lusika kokasaatest.
Koostisosad
-
- ca 3 dl õli
- 6 sibulat
- 1 kg paprikat
- 4-6 küüslauguküünt
- 4-6 tl hakitud tšillipipart (soovi korral)
- 6 porgandit
- 8 keskmise suurusega tomatit
- kimp värsket tilli
- kimp värsket peterselli
- 8-10 sl suhkrut
- 3-4 sl äädikat
- 4 tl soola
Valmistamine
Viiluta sibul, paprika ja küüslauguküüned, tükelda tomat ning riivi porgand. Aja pannil õli kuumaks ning lisa sibul. Prae keskmisel kuumusel paar minutit, lisa paprikaviilud. 5 minuti pärast lisa viilutatud küüslauguküüned, porgand (tšilli), tomatitükid, ning peeneks hakitud maitsetaimed. Alanda kuumust ning hauta kaane all ca 30 minutit, seejärel lisa suhkur, äädikas ja sool, sega ning kuumuta veel 2 minutit. Aseta supisegu kuumalt puhtatesse purkidesse. S
Supi valmistamisel lahjenda segu 1:1 ning lisa soovitud linnuliha.
*soovi korral lisa suppi ka seeni.