postthumb

Grillimisnipid

Grillimisnippe võiks ülesloetlema jääda ning kindlasti on igal meistril oma salajased nipid taskus olemas. Alljärgnevalt aga mõned põhilised soovitused, mida järgida võiks. Nipid on eriti kasulikud neile, kes eelistavad grillimiseks söegrillI!

* Enne grillima asumist on soovitav liha hoida veidi aega soojas. See on vajalik selleks, et vältida kiiret temperatuuride muutumist.
* Grillima pandud liha ei tohi olla liiga märg, nii hakkab see pruunistumise ajal hoopis hauduma.
* Söegrilli kasutades peavad söed olema saavutanud piisava kuumuse. Grilli hõõguvate, mitte põlevate süte kohal!
* Ära kasuta süütevedelikku süütamise abilisena. Selle asemel niisuta majapidamispaber toiduõliga, sellega saad ideaalselt “tuld käivitada”.
* Pikemat küpsetamisaega vajavad tooted grilli äärtes, kiiresti valmivad ja õhukesed grilltooted aga keskel.
* Hoia sütel silm peal (liha grillimise ajal), et need leegiga põlema ei hakkaks.
* Grillimise ajal pintselda lihasid aeg-ajalt (ca 2-4 korda küpsemise ajal) grillmarinaadi või veega.
* Ära keera liha kunagi kahvli ega muude terariistadega. Nii võid liha lõhkuda, mille tagajärjel väljuvad lihast mahlad.

Loomulikult on erinevteal lihadel omad tingimused, kuidas neid paremini valmistada. Siin on kokku võetud põhilised üldprintsiibid, mida jälgides tuleb tulemus kindlasti parem!

Head grillimist!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun