postthumb

Erik Orgu: 2 viisi, kuidas marineerida kana!

Käes on grillhooaeg ja mina olen valmis, kas ka Sina? Sooviksin anda sulle paar nippi kana marineerimisel, et iga grill-liha oleks õnnestunud maitseelamus!

Soovitan Teile kahte lihtsat viisi: 24 tunni marinaad ning kiirmarinaad! Rääkides 24 tunni marinaadist, siis selle puhul ühtegi erivõtet rakendama ei pea, kuna kanal on piisavalt aega, et maitsed korralikult imenduksid. Siiski on mõned pisikesed nipid, et lõpptulemus veelgi paremini õnnestuks:  marinaad võiks olla vedel. Selleks kasuta lisaks ürtidele ja teisteke maitseandjatele kindlasti õli, vett, mahla või näiteks keefiri! Teise nipina soovitan torgata kanaliha sisse kahvli või hambaorgiga mõned augud, et vedel marinaad leiaks tee ka liha keskele. Kui need kaks asja ära teed, siis oled kindlasti õnnelik tulemuse üle. Nüüd pead vaid õigel temperatuuril või leegil kana küpsetama, et liha küps oleks ja marinaad kõrbema ei läheks! Kui paned marinaadi ürte, siis pigem 180-200 kraadi ja kui maitseained, siis 200-250 kraadi.

Teine marineerimise võimalus on kiirmarinaad, mis on juhtudeks, kui pole aega lasta kanal kaua marineerida. On vaid üks nipp mida pead selle puhul tegema – nimelt see, et kui teed marinaadi valmis, siis sega see poole koguse marinaadiga. Teine pool marinaadist sega kanale siis, kui võtad liha juba küpsenuna grillilt.Soovitan teha nii seepärast, et kui määrid kanale marinaadi peale ja hakkad kohe küpsetama, siis ei jõua marinaad imenduda ning kuumus kahjustab maitset. Aga määrides marinaadi kohe peale küpsetamist, ei kahjusta sa marinaadi ja lihast tulenev kuumus muudab maitset veelgi paremaks.

Katseta neid viise ja vaata, mis sulle paremini sobib!

Parimatega,
Toitumisnõustaja Erik Orgu

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Nõustun