postthumb
5
3 h
Pearoog
Maitsev

Ahjupart sidruni ja meega

Pardipraad ei pea valmima keerukatest maitseainetest ja toorainetest. Piisab, kui Teil on üks korralik jahutatud part ning veidi soola, pipart, mett, ingverit ja üks päikesekollane sidrun….
Retsept: Heimar Kuuskler / Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Maitsesta part soola ja pipraga nii seest kui ka väljast. Sega omavahel värskelt pressitud sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, mesi, riivitud ingver – hõõru segu pardi naha alla, sisse ning peale. Lase 1,5h marineerida ja küpseta parti ahjus 130-140c juures arvestusega 1kg liha kohta ca 1h. Enne lahtilõikamist, lase lihal fooliumi all vähemalt 10 minutit rahudena.

Sidruni asemel proovi ka laimiga!

Koostisosad

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun