4-le
50 min
Lõunasöök
Lihtne

Ahjus küpsetatud broilerikintsud sinepiga

Järgnevalt üks lihtne mugavusroog, mille valmistamine palju vaeva ei nõua. Retsepti, kus broilerikintsud on maitsestatud sinepise määrdega, mis on veel enne ahjus küpsetamist üle piserdatud basiiliku maitselise õliga. Maitsestatud õli on nimelt hea abimees maitsestamisel. Valmistamine käib lihtsalt: võta 1/3 kogus oliiviõli ning 2/3 kogus päevalilleõli, seejärel lisa juurde kimp peeneks hakitud basiilikut ning pune. Lisa pisut ka tšillipulbrit. Lase maitsestuda vähemalt 1 päev ning maitseõli ongi valmis!

Valmistamine

Sega kokku sinep, palsamiäädikas, paprikapulber ja suhkur. Maitsesta broilerikintse kergelt soolaga ning hõõru seejärel kõik sinepiseguga kokku. Pane kintsud ahjuvormi, piserda peale maitseõli ning küpseta 180 kraadi juures 45 min.

Suhkru asemel võid lisada hoopis mett.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 kg Rannamõisa jahutatud broilerikintse, seljata
    • 1 sl sinepit, mahedat
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 1 tl paprikapulbrit
    • näpuotsatäis suhkrut
    • soola
    • 4-6 sl maitseõli