Ahjus “röstitud” maguskartul broileri ja avokaadoga

Öeldakse, et lihtsuses peitud võlu. Kui omavahel kombineerida avokaado, maguskartul ja kana, siis ei ole tulemuseks mitte ainult kasulik rasvade, süsivesikute ja valkude kombinatsioon, vaid ka üks kasulik vitamiinipomm. Kui võrrelda maguskartulit tavalise saiaviiluga, siis ei peitu erinevus mitte ainult kõrgemas kiudainete sisalduses, vaid ka väiksemas kalorikogustes ja suuremas A-vitamiini ja kaaliumi sisalduses. Mis aga kõige parem, nendest toiduainetest on võimalik valmistada üks lihtne retsept.

2 portsjonit:

1 suur maguskartul
Rannamõisa broileri rinnafilee (või kalkunifilee)
1 avokaado
Pipart
Soola
Soovi korral tšillit

Kuumuta ahi 180 ⁰C. Viiluta maguskartul (ca 1 cm paksused viiludeks) ning seejärel aseta ahju. Sõltuvalt viilu paksusest küpseta ahjus ca 20 min. Samal ajal prae pannil filee ja viiluta avokaado. Serveeri maguskartul koos avokaado, rebitud broilerifilee ja maitseainetega.
Head isu!

henrinimi

Foto: Henri Ruul

Foto: Henri Ruul

Valmistamine

Koostisosad