Ahjuvorm odrakruubipudru ja toorvorstidega

Odrakruubid on tihtipeale unustatud tooraine. Tegelikkuses on see aga täiesti tänuväärt ning igati maitsev toiduaine erinevates ahjuroogades, mis jahedal ajal kohe eriti menüüsse kipuvad. Otseloomulikult on teada-tuntud klassika odrakruubipuder, mis väikese võisilma ja meresoolahelvestega on üks mõnusamaid nostalgia-toite üldse. Sama lihtsasti nagu valmib kruubipuder, saab valmis ka seesama ahjuroog toorvorstidega. Selle roa võtmesõnadeks on parajalt sibulat, tsipake küüslauku, õigepisut värskeid ürte ning mõnusa mekiga kalkunilihast toorvorstid. Head isu ning maitsvat kokkamist!

Valmistamine

Pese kruubid korralikult voolava vee all. Sulata potis või, lisa kruubid ning kuumuta mõni minut. Lisa puljong, sool ning sega läbi. Hauta kaanega kaetult tasasel tulel, kuni kruubid on pehmed (vajadusel lisa puljongit hautamise ajal).

Samal ajal haki sibul ja küüslauk peeneks. Prae sibul pannil õlis klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa küüslauk. Lisa sibulasegu hautatud kruupidele.

Sega kokku soja, palsamiäädikas ja suhkur ning lisa segades pudrule. Aseta puder ahjuvormi. Pane peale toorvorstid ning aseta kõige peale või-viilud. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit ning seejärel 5 minutit ahju ülemises osas grillrežiimil, et toorvorstid pruunistuks.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 kl odrakruupi
    • 2 sl võid
    • ca 6 dl köögiviljapuljongit
    • 0,5 tl soola
    • 2 sibulat
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 sl soja
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 0,5 tl suhkrut
    • ca 500 g Rannamõisa kalkuniliha toorvorstikesi
    • 50 g võid