postthumb
4-5
1 h 45 min
Pearoog
Põnev

Apelsini-seesamibroiler

Maheda maitsega mahlakas kana meeldib nii suurtele kui väikestele. Soovitav on broiler juba eelmisel päeval maitsestuma panna, et apelsini ja seesami mekk eriti tugev saaks. Söö soojalt värske salatiga või lõika külmalt leiva peale.

Retsept ja foto: Andra Kalda

Koostisosad

Valmistamine

Lõika apelsin sektoriteks ja pressi mahl kaussi. Tühjaks pigistatud sektorid pista broileri kõhtu. Vispelda kausis mahl, seesamiõli, mesi, sool ja pipar ühtlaseks marinaadiks. Lõika kana kõhupoole alaosas nahale väike sisselõige ning näppe naha alla surudes tõmba nahk lihalt lahti nii, et naha alla tekiks kotikesed. Keeruda kana marinaadis. Nirista marinaadi naha alla ja kõhtu apelsinisektorite vahele ning tõsta siis broiler rinnaosa all kaussi marinaadi sisse maitsestuma. Hoia järgmise päevani külmas. Küpseta 20 minutit 230 kraadi juures, et nahk pruunistuks. Alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel tunnike. Vahepeal pintselda nahapinda vormis oleva rasvaga.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun