6 tk
40 min
Pirukad
Lithne

Croissant`id suitsutatud kalkuni ja punase pestoga

Mõnikord võib ju endale ette kujutada, et oled pariisitar oma hubases köögis vaatega otse Eiffeli tornile. Ühes käes on krabisev leht värskete uudistega ja teises käes lihakas croissant, mis on nii ahjusoe, et juust alles venib ampsamisel. Peale saiakese söömist peab küll tagasi halli argipäeva naasma, kuid vähemalt on hommikust saanud midagi enamat kui lihtsalt puder ja võileib.
Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com).

Valmistamine

Laota tainas lauale ja määri peale pesto. Lõika taigen piklikeks kolmnurkadeks. Aseta kolmnurga laiemasse otsa kalkuniviil, juust ja basiilikulehed ning keera tihedasti rulli. Küpseta 215 kraadi juures 20-25 minutit.

Foto: Andra Kalda

Koostisosad

    • 500g lehttaigent (soovitavalt valmis rullitud)
    • 6 viilu ehk ca 120 g Rannamõisa suitsutatud kalkuni rinnafileed
    • 125 g juustu viilutatuna või riivituna
    • 12 suurt basiilikulehte