4
1 h

Detsembrikuu külalisblogija: Laura Strandbergi jõuluretsept

Meil on suur rõõm esitleda teile selle aasta viimast külalisblogijat. Portree- ja pulmafotograaf ning Nipiraamatu köögitoimetaja Laura Strandberg ütleb, et ta on kohviku- ja koogisõltlane, kuid meie palvel pakub sel korral välja ühe imemaitsva linnuliha jõuluretsepti pühadeks. Lisaks jutustab ta veidi oma jõulutraditsioonidest. Kindlasti tasub tutvuda tema köitvatele fototöödega aadressil www.laurastrandberg.com.

Laura Strandbergi jõuluretsept

Naudin jõululaua katmist väga. Protsess jõulukapsast kuni koogini nõuab küll rohkem aega on seda kindlasti väärt. Head sööki on parim nautida kõige kallimatega ning armastusega tehtud toit tekitab neiski hea ja sooja tunde 🙂

Pakun tavaliselt nii linnu- kui sealiha ning see retsept on lihtne ja üsna kiire samuti ning peaks isegi kõige köögikaugemale inimesele jõudumööda olema. Jõhvika, mee ja veiniäädika kooslus annab mõnusa jõulumeki 🙂

PHTLN15: LAURA STRANDBERG, AVAPILT, RETSEPTID TALLINN, EESTI, 25AUG15 LAURA STRANDBERG, AVAPILT, RETSEPTID, ls/Foto LAURA STRANDBERG/NIPIRAAMAT

 

 

 

Laura_Strandberg_kanarind

 

Valmistamine

1. Marinaadi valmistamiseks töötle kõik marinaadi koostisosad blendris ühtlaseks kreemiseks vedelikuks.
2. Puhasta ja kuivata kana ja aseta võitatud ahjuvormi. Vala koivad kastmega üle, sega kergelt ja lase vähemalt tunnikese (veel parem üleöö) külmas seista.
3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga kanakoibade vahel ka jõhvikad ja kuivatatud ürdid ning jahvata peale pisut soola. Küpseta 25 minutit.
4. Keera kana ümber, sega kokku mesi ja palsamiäädikas ning määri see ühtlaselt kananahale. Küpseta veel umbes 15 minutit või kuni kana on omandanud kuldse jume.
5. Kata kastmega kana ja serveeri värske tüümianiga!

Jõhvikad annavad marinaadile mõnusa särtsakuse!

Koostisosad

  • Kanakoivatükid jõhvikamarinaadis
    • 8-10 Rannamõisa kanarinda nahaga
    • 120 g jõhvikaid
    • 1 tl oreganot
    • 1 tl kuivatatud basiilikut
    • 1 tl tsillihelbeid
    • 1,5 spl mett
    • 1,5 spl balsamiäädikat
    • värsket tüümiani
    • veidi jahvatatud meresoola
  • Marinaadiks
    • 130 g jõhvikaid
    • 3 küüslauguküünt
    • 2,5 spl küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
    • 1,5 spl sojakastet
    • 1,5 spl mett
    • 0,7 dl balsamiäädikat
    • 0,5 tl jahvatatud meresoola
    • 0,5 tl jahvatatud pipart