4
1 h

Feta juustu täidisega broilerifileed

Ohtra juustutäidisega broilerifileed, mis on ahjus küpsetatud koos valge veini, tomativiilude ja suitsupeekoniga. Viimane aitab kusjuures broilerifileel edukalt oma mahlasust säilitada. Fileedele on seekord sisselõige tehtud külje pealt – lihtne ja kiire!

Täidisena on kasutatud marineeritud kurke, värsket peterselli, feta juustu ning Farmi uut toodet Créme Frache´i (20%), mida võite leida nüüdsest kaupluste piimatoodete riiulitelt. Tegemist on piimhappebakterite toimel paksendatud kreemise, paksu ja hapuka maitsega kulinaarselt hästi töödeldava koorega. Seda võib asendada küll hapukoorega, kuid viimane läheb kuumutamisel tükki (vastupidiselt Créme Fraiche´ile).

Farmi uue toote kohta saab lugeda ka siit: Créme fraiche

 

Fotod: Ragne Värk

Valmistamine

Pane täidise ained kaussi ning sega kõik ühtlaseks massiks. Tee broilerifileedele külje pealt sügav sisselõige, et tekiks nö tasku. Maitsesta fileesid seest ja väljast soola-pipraga. Jaota täidis fileedesse.

Piserda ahjuvormi oliiviõli. Viiluta tomatid ning aseta vormi, maitsesta soola-pipraga. Nende peale aseta täidisega täidetud fileed. Pista fileede vahele ja kõrvale suitsupeekoniviilud, aseta mõni ka filee peale. Vala vormi vein ning küpseta seejärel 200 kraadi juures 40-45 minutit.

Lisa täidisesse ka paar purustatud küüslauguküünt!

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 3 tomatit
    • soola, pipart
    • 120 g suitsupeekonit
    • 1 dl valget veini
  • Täidis
    • 200 g (1 tops) Farmi créme fraiche´i
    • 75 g marineeritud kurke
    • 150 g feta juustu
    • 2 sl värskelt hakitud peterselli