postthumb

Grillitud arbuusilõik mahlase broilerikintsulihaga

Varsti saab juba kümme aastat kui ma avastasin broilerikintsuliha enda jaoks. Lihtne kasutada ja tulemus on suurepärane. Kõik kes kardavad liha kuivaks grillida siis peaks just kanakintsulihaga algust tegema. Siin selleks väga lihtne retsept.

Valmistamine

Tee marinaad küüslaugust, tšillist, õlist, laimimahlast ja meest. Mett peab natukene kuumutama, et läheks vedelamaks. Pane broilerikintsuliha sinna sisse ja lase seista ca 1h. Lõika arbuusist ilus kolmnurk ja pintselda ka seda sama marinaadiga ja pane kohe kuumale grillile.

Arbuus võtab grillil mõnusa suitsumaitse manu aga jääb endiselt värskeks. Grilli arbuusi igast küljest 2 minutit ja raputa peale soola.

Grillile pane ka broilerikintsuliha ja grilli mõlemalt pool 4 minutit(oleneb muidugi kuumusest).

Tulemuseks on suurepärane kooslus, mis ei jäta ühtegi aiapeolist ükskõikseks.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • ca 200g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 1 väiksem arbuus
    • 1 küüslauguküüs
    • ½ punast tšillit
    • ½ laimimahl
    • 2 spl mett
    • 2 spl õli
    • Soola, pipart