2
45 min

Grillitud kalkunisteik sidruni-kartulipüree ja soja-meekastmega

Kohvik-restorani Katharinenthal peakokk Marwin Lindeberg soovitab valmistada kalkunist steiki. See valmib lihtsalt, mistõttu sobib hästi valmistamiseks peale väsitavat tööpäeva. Kõrvale soovitab peakokk pakkuda soja-meekastet ning kergelt sidrunist pakatavat kartulipüreed.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika kalkunifilee viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt küpseks. Kastme valmistamiseks sega kastme ained omavahel ning kuumuta segu potis keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on vähenenud umbes veerandi võrra. Maitsesta.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning kartuleid pudruks tampides lisa meelepärases koguses võid ja koort. Maitsesta soola, pipra ja peenelt riivitud sidrunikoorega.

Serveeri kalkunirinnafileed, kastme ja kartulipüreega. Soovi korral lisa täiendavalt köögivilju.

Püreele lisa juurde veel porgandit, juursellerit ning köömneid!

Koostisosad

    • 250 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • soola, pipart
  • Kaste
    • 3 tl mett
    • 1 tl sojakastet
    • 50 g võid
    • 0,5 dl vett
    • soola, pipart
  • Kartuli-sidrunipüree
    • 200 g kartuleid
    • soola, pipart
    • võid
    • rõõska koort (35%)
    • riivitud sidrunikoort