postthumb

Grillitud kanaliha vahtrasiirupiglasuuriga

See on retsept, kus kanaliha eelnevalt marineerida ei ole tarvis. Vaja on lihtsalt valmis keeta vahtrasiirupiglasuur, millesse liha enne grillimist kasta. Sellesama glasuuri võid valmis teha juba grillihooaja alguses, sest seistes muutub selle maitse veelgi paremaks. Veel parem mõte on seda glasuuri valmistada suuremas koguses, nii saad mistahes ajal lihad grillile panna ning need sellesama maitsva kastmega üle glasuurida.

Maitselt on vahtrasiirupiglasuur veidi magus, veidi hapukas ja veidi soolane – ühesõnaga igast maitsest veidikene. Vahtrasiirupi maitset domineerima ei pea – selle pärast karta ei ole vaja. Pigem mängib see siin rohkem magusama maitse esindaja rolli, samuti teeb see glasuuri tummisemaks. Proovige! Retsept pärineb algselt Kanada ühe väikelinna ST. Jakobs´i kuulsalt vabaõhuturult, mille retsepti jagas üks põline vahtrasiirupi toodetega kaupleja:)

Valmistamine

Selle retsepti õnnestumiseks on vaja kindlasti kasutada vahtrasiirupit. Valmistamiseks haki sibul, küüslauk peeneks, riivi sidrunikoor.

Sega omavahel kokku retsepti kõik koostisosad ning lase pannil keskmisel kuumusel podiseda ca 20-30minutit.Seejärel sega sisse hakitud pune.

Pärast 20-30 minutit pliidil podisemist peaks kaste muutuma juba paksemaks ehk justkui džemmi taoliseks.

Kui on aega, siis lase kastmel maitsestuda vähemalt 6 tundi, kui ei siis alusta kohe grillimisega. Hõõru koivatükid kokku soolaga ning kasta need vahtrasiirupiglasuuri. Grilli grillil mõlemalt poolt küpseks. Grillimise lõpu poole määri lihasid veel üks kord pealt glasuuriga (kui soovid, võid ka valmisgrillitud lihad kergelt glasuuriga katta). Serveeri.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 600 g Rannamõisa jahutatud broilerikoivatükke
    • 80 g vahtrasiirupit
    • 125 g ketšupit
    • 1 tl riivitud sidrunikoort
    • 0,5 sibulat
    • 3 sl sidrunist pressitud mahla
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 4 sl vett
    • 0,25 tl soola
    • 1 küüslauguküüs
    • 2 sl värsket pune, peeneks hakituna