Grillitud pardirinnafilee mureli mop-kastmega

Täna kuulsin pealt kahe inimese vestlust, kus omavahel arutati, kui suur on kellegi tüdimus grilltoitudest. Mina ei tea, kuidas on teistega, kuid isiklikult pooldan iga kell õhtust grillitamist hea toidu ning sõpradega. Hiljuti, järjekordsel grillsöömingul otsustasin õhtuteemaks võtta pardi, millele lisasid oma mahlast mekki murelid. Need marjad on hetkel kõige ehedamalt magusa maitsega ning oleks  ju kuritegu neid menüüst välja jätta. Niisiis said kokku pardifilee ja murelid…

Valmistamine

Esmalt valmista mop-kaste, selleks pane kõik ained potti ning kuumuta keskmisel kuumusel ca 20 minutit. Lõpuks maitsesta soola ja pipraga.

Kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Tee nahaga poolele noaga sisse umbes 1cm vahega sisselõiked (jälgi, et ei kahjusta pardiliha). Hõõru fileed kergelt soolaga kokku.

Aseta pardifileed naha pool all grillile (võid kasutada grilil ka spetsiaalselt panni). Pintselda pealt mop-kastmega. Küpseta liha ca 8-10 minutit, vahepeal paar korda liha mopiga pintseldades. Kui naha pool on ilusti kuldpruun keera liha ümber ning küpseta umbes sama kaua, samuti paar korda vahepeal pintseldades.

Tõsta fileed grillilt ning paki need eraldi fooliumitesse. Lase fooliumis rahuneda/järelküpseda ca 5-10 minutit. Serveeri õhukesteks viiludeks lõigatuna koos aurutatud juurviljadega.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 750 g Rannamõisa Jahutatud pardirinnafileed
  • Mop-kaste
    • 1 kl murelikompotimahla
    • 0,5 kl valget veini
    • 1 tl Worchesteri kastet
    • 1 tl mett
    • soola, pipart