4-le
Grilltoidud

Gruusia šašlõkk

Tormiste sügisilmadega on hea suve meenutada ja gruusiapärast broilerišašlõkki valmistada. Olgu siis grillpannil, pannil või ahjus, tulemus on ikka hõrk. Mida kauem lased lihal marinaadis maitsestuda, seda parema tulemuse saad.

 

Valmistamine

Lõika broilerifilee või kintsuliha parajateks tükkideks. Vala peale mineraalvesi ja lase seista 1 tund. Kalla vesi ära ja kuivata lihatükid. Maitsesta khmeli- suneli maitseainesegu ja purustatud küüslauguga. Vala peale õli ja lase maitsestuda 1 tund. Vala peale granaatõunamahl, vein ja sibularattad. Lase maitsestuda veel 2 tundi. Kuivata lihatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Lüki vardasse ja grilli või prae niisama pannil.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 600 g Rannamõisa Jahutatud broileri rinnafileed või –kintsuliha
    • 0,5 liitrit gaseeritud mineraalvett
    • 2 sl khmeli- suneli maitseainesegu
    • 2 sl õli
    • 2 küüslauguküünt
  • Marinaad
    • 2 dl granaatõunamahla
    • 2 dl punast veini
    • 2 sibulat
    • musta pipart