postthumb
8tk
25 min

Hapukapsa-lihapirukad

Need pirukad on täpselt sellised, nagu ühed korralikud pirukad olema peavad – rohke mahlase täidise ning mõnusalt õhulise ja krõbeda tainaümbrisega. Sobivad hästi näiteks pühade hommikusöögilauale.

Retseptis on kasutatud valmis lehttainalehtedega tainast, kus pakis oli 4 tainalehte.

 

 

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ning prae selles hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta hakkliha kõrvale. Samal pannil kuumuta veel pisut õli ning kuumuta selles hapukapsast, lisa siis pannile sulatatud juust. Sega, kuni juust on sulanud. Kõige viimasena sega juurde eelnevalt küpsetatud hakkliha. Maitsesta vajadusel ning lase siis segul jahtuda pool tunnikest.

Lõika lehttainalehed pooleks, nii et saad 8 tainaruutu. Jaota ruutude keskele täidis ning tõsta siis tainaruutude nurgad keskele. Seejärel suru uued tekkinud tainanurgad samuti keskele ning suru need tugevasti kokku. Määri pirukaid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta neid pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures ca 15 minutit.

Säilib kuni 3 päeva!

Koostisosad

    • 400 g pärmi-lehttainast
    • 1 muna (määrimiseks)
  • Täidis
    • 200 g Rannamõisa jahutatud kalkuni- või broilerihakkliha (kintsu- või rinnalihast)
    • 150 g hautatud hapukapsast
    • 2 sl sulatatud juustu
    • soola, pipart