10
1 h 30 min
Pearoog

Hautatud broilerisüdamed hapukapsa ja ciabattaga

See roog on ideaalne suupiste talvisel ajal. Ahjus pikalt haudunud kanasüdamed jäävad lõpptulemusena nii pehmed, et lausa raske on neist mööda vaadata:) Selle roa juurde varuge kindlasti  pisut pehmet ciabattat ja lõpptulemuseks ongi üks lihtne ja oivaline suupiste.

 

 

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Puhasta vajadusel südametelt üleliigsed kelmed. Seejärel pane need ahjuvormi, hõõru kokku soola, pipra ning austrikastmega. Pane vormi mõned tüümianivarred ning lase südametel maitsestuda vähemalt tunnike (veel parem üleöö). Seejärel lisa vormi pisut vett, nii palju, et südamed oleksid poolenisti kaetud ning küpseta kaane või fooliumi all 160 kraadi juures 1 h ja 30 min. 5 minutit enne küpsemise lõppu eemalda kaas/foolium, lülita sisse grillrežiim ning pruunista südameid kergelt.

Serveerimiseks kuumuta pannil meeldivas koguses võid ning prae selles mõlemalt poolt ciabatta viile. Kuumuta kapsad. Aseta seejärel saiale peale pisut hapukapsast, siis viilutatud kanasüdameid ning pisut tüümiani. Raputa peale pipart ning serveeri koheselt.

*Kanasüdameid võid serveerida ka tavapäraselt koos koheva kartulipudru ja värske salatiga.

Hapukapsa võid asendada ka pestoga.

Koostisosad

    • 600 g Rannamõisa jahutatud broilerisüdameid
    • soola, pipart
    • 2-3 sl austrikastet
    • mõned tüümianivarred
    • 0,5-1 dl vett
  • Serveerimiseks
    • võid, toasooja
    • ciabatta viile
    • hautatud hapukapsaid
    • tüümianilehti