Hautatud küülik porgandi ja pastinaagiga

Retseptis on ühendatud omavahel kõige lihtsamad maitsed ning sobitatud kokku see küülikuga.

 

 

Valmistamine

Kuumuta  suures ahjupotis 1 sl õli suitsemiseni. Pruunista lihatükid kahe tüki kaupa 2 min kummaltki poolt, tõsta potist. Iga kord maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha potist, vähenda kuumust, lisa 1 sl õli, blanšeeri pastinaaki ja porgandit madalal kuumusel, aeg-ajalt segades12 min, viimasel 2 min lisa küüslauk. Lisa potti liha ja vesi, sega läbi ja suurenda kuumust, lase keema tõusta lisa kõige peale kartulid, maitsesta soolaga, hauta madalal kuumusel kaane all  50-55 min

Serveeri soojalt!


Retsept ja foto: Kaupo Kindsigo (kokaraamatu Ulukiroad kaasautor)

Koostisosad

  • ½ jahutatud Rannamõisa küülikust
    • 2 tagumist jalga, abatükk ja seljatükk, kõik kondiga.
    • 5 Eesti küüslauguküünt kooritult, pikuti kolmeks viilutatud
    • 2 sl Oilio Gourmet õli taluvõi aroomiga
    • 3 pastinaaki, kangideks lõigatuna
    • 3 suurt porgandit, kangideks lõigatuna
    • 6 keskmist kartulit kooritult
    • 2 X ½ tl jahvatatud meresoola
    • ¼ tl jahvatatud valget pipart
    • 2 dl vett