Hautatud küülik porgandi ja pastinaagiga
Retseptis on ühendatud omavahel kõige lihtsamad maitsed ning sobitatud kokku see küülikuga.
Valmistamine
Kuumuta suures ahjupotis 1 sl õli suitsemiseni. Pruunista lihatükid kahe tüki kaupa 2 min kummaltki poolt, tõsta potist. Iga kord maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha potist, vähenda kuumust, lisa 1 sl õli, blanšeeri pastinaaki ja porgandit madalal kuumusel, aeg-ajalt segades12 min, viimasel 2 min lisa küüslauk. Lisa potti liha ja vesi, sega läbi ja suurenda kuumust, lase keema tõusta lisa kõige peale kartulid, maitsesta soolaga, hauta madalal kuumusel kaane all 50-55 min
Serveeri soojalt!
Retsept ja foto: Kaupo Kindsigo (kokaraamatu Ulukiroad kaasautor)
Koostisosad
-
½ jahutatud Rannamõisa küülikust
- 2 tagumist jalga, abatükk ja seljatükk, kõik kondiga.
- 5 Eesti küüslauguküünt kooritult, pikuti kolmeks viilutatud
- 2 sl Oilio Gourmet õli taluvõi aroomiga
- 3 pastinaaki, kangideks lõigatuna
- 3 suurt porgandit, kangideks lõigatuna
- 6 keskmist kartulit kooritult
- 2 X ½ tl jahvatatud meresoola
- ¼ tl jahvatatud valget pipart
- 2 dl vett