2
30 min
gluteenivaba

Järelmarineeritud tšilline kalkunifilee

Egle Eller-Nabi on armastatud treener ja peab väga lugu tervislikest eluviisidest. Eglele meeldib söögivalmistamisel kasutada puhtaid maitseid. Tihti leiab tema toidulaualt just linnuliha – kana- ja kalkunifileed, kuna need on kõrge valgusisalgusega ja tervislikud. Jaanipäeva eel jagab ta üht oma lemmikretsepti, mida sumedatel suveõhtutel proovida. Lihtne valmistada, maitsev ja sobib neile, kes tahavad saledat joont hoida.

Fotod: Ragne Värk

 

Valmistamine

Tambi fileeviilud toidukile vahel õhemaks, maitsesta soolaga ning grilli (või küpseta) need mõlemalt poolt küpseks. Samal ajal uhmerda tüümian, tšilli ja oliiviõli. Lisa sinep ja mahl ning sega lusikaga ühtlaseks massiks. Kui lihad on grillilt tulnud pintselda lihad kastmega kokku, lase hetk maitsestuda. Kõrvale sobivad hästi grillitud köögiviljad või värske salat.

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud kalkuni- või broilerifileed
    • soola
    • 1 sl peenemaks hakitud tüümiani
    • 2 tl hakitud tšillikauna
    • 1 sl oliiviõli
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 2-3 sl apelsinist pressitud mahla