Hommikusöögid

Juustune kana-tatrapudruvorm

Pean kohe mainima, et tegemist on Rannamõisa retseptivõistluse võidutööga (artiklit retsepti autoriga võib lugeda siit). See maitsev vorm sobib igatepidi jätkama sellekuist hommikusöökide temaatikat. Tegemist on ühe ääretult maitsva toiduga. kus tatra-kana ning katteks oleva muna sobivus on lihtsalt imehea. Valmistasin seda toitu mõned päevad tagasi – ise kiitsin, sööjad kiitsid – tegemist on ühe lihtsa ja tänuväärse retseptiga!

Valmistamine

Lase 2 dl vett potis keema, lisa tatrahelbed ning maitsesta soolaga. Keeda, kuni helbed on pehmed ning puder paraja paksusega. Tükelda broilerifilee, prae pannil toiduõlis küpseks ning maitsesta. Lõika suitsujuust paraja suurusega tükkideks.

Sega tatrahelbepuder, praetud broilerifileetükid, toorjuust ja suitsujuustutükid. Tõsta segu ühte või kahte kuumakindlasse portsjonvormi, suru puder tihedalt kokku. Klopi muna lahti, lisa 2 tl vett, maitsesta. Kalla lahtiklopitud muna vormi(desse) tatra-kana-juustusegu peale. Küpseta 150 kraadises ahjus, kuni muna on hüübinud ja pealt kaunilt kuldkollane. Serveeri.

Retsept: Marjo Ilves / Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 dl vett
    • 1 dl tatrahelbeid
    • 120 g Rannamõisa Jahutatud Broilerifileed
    • soola, pipart
    • 50 g suitsujuustu
    • 25 g toorjuustu
    • 1 muna + 2 tl vett
    • õli