4
2 h

Kadakase mekiga pardikoivad ja hapukapsas

Üks lihtne retsept, kus ainsaks vaevaks on pardikoivad maitsestuma panna ning seejärel küpseb liha ahjus juba iseenesest. See roog on toekas ning sobib hästi valmistamiseks jahedamal hooajal. Liha jääb lõpptulemusena nii pehme ning tänu pardikoibadele maitsestub ja haudub hapukapsas ülimalt maitsvaks.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Hõõru pardikoivad korralikult soola ja pipraga kokku. Uhmerda kadakamarjad ja vürtsiterad peeneks, sega juurde 2 sl suhkrut ning hõõru segu pardikoibadele. Pane pardikoivad ahjuvormi ning lase üleöö jahedas maitsestuda.

Järgmisel päeval võta pardikoivad ahjuvormist (ära sinna tekkinud vedelikku ära vala!) Laota põhjale pool hapukapsa kogusest, aseta peale pardikoivad ning raputa peale soola. Kata ülejäänud hapukapsakogusega ning raputa neile peale 1 sl suhkrut. Kõige viimasena vala vormi kookospiim, kata vorm korralikult fooliumiga ning küpseta 160 kraadi juures u 2 tundi.

Järgmisel päeval kasuta liha nuudlisupis või baguette´i vahel.

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • soola, pipart
    • 10 kadakamarja
    • 3 vürtsitera
    • 3 sl tumedat demerera suhkrut
    • 500 g hapukapsast
    • 1 dl kookospiima (soovitavalt rasvasusega 5-7%)