postthumb
3
35 min

Kalkun avokaadokastme ja ahjus röstitud köögiviljadega

Kui tavaliselt ollakse harjunud sööma liha koos kuuma kastmega, siis antud retsept on pigem tervislik eksootika. See ei sisalda mitte ainult hulgaliselt kasulikke rasvu ja vajalikke valke, vaid pakub ka ohtralt vitamiine ja mineraale.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Köögiviljade jaoks soojenda ahi 180 kraadini. Koori kaalikad, porgandid ja bataadid ning lõika need pikkadeks friikartuli taolisteks viiludeks. Aseta köögiviljad ahjuplaadile, pihusta peale oliiviõli ning maitsesta meresoola ja pipraga. Jäta 20 minutiks ahju küpsema.

Kuumuta pann ning lõika kalkunirinnafilee peopesasuurusteks viiludeks. Sega meresool, pipar ja rosmariin ning maitsesta kalkuniviilud mõlemalt poolt. Määri pann võiga ning aseta viilud pannile. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Poolita avokaado, eemalda kivi ning uurista sisu välja. Purusta kahvliga puhastatud avokaado ning lisa purustatud küüslauk. Pigista peale sidrunimahla, lisa natuke meresoola ning pipart ja sega kaste ühtlaseks. Lisa kastmele natuke oliiviõli või vett. Paku kalkunit koos köögiviljade ja avokaadokastmega.

Köögiviljadele võid lisada enne ahju panekut juurde pisut köömneid
ja näpuotsatäis kaneeli!

Koostisosad

    • 400g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • võid
    • meresoola, pipart
    • rosmariini
  • Köögiviljad
    • 1 kaalikas
    • 4 porgandit
    • 3 bataati
    • oliiviõli
    • meresoola, pipart
  • Kaste
    • 1 küps avokaado
    • 1 küüslauguküüs
    • ½ sidrunit