Kalkuni-korma

Korma on India päritolu ning indiapäraste vürtsidega maitsestatud väga populaarne toit. India toitude töötlused on väga levinud just ingliskeelses maailmas ning korma on kindlasti üks lemmikuid. Korma puhul võib kasutada broilerifileed, kuid hästi hõrk ja maitsev jääb üks korralik korma ka kalkunifileed kasutades.

Roa tulisust saab igaüks oma soovide järgi parajaks sättida. Kes armastab tuliseid maitseid, võib alati ka veidi tšillipipart juurde lisada.

 

Valmistamine

Kuumuta pannil või või õli/või segu ning hauta sibul keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa küüslauk ja kuumuta kergelt läbi. Lisa tükeldatud kalkunifilee ning hauta ca 5 minutit, seejärel lisa vürtsid ning prae vürtsid rasvaines läbi. See on oluline etapp – rasvaines kuumutamine aitab vürtsidel intensiivustuda ning toored läbikuumutamata vürtsid ei jää toidus ka eriti meeldivad.

Kalla juurde kuum puljong, lisa koor, hakitud mandlid ning lase keema tõusta. Hauta vaiksel tulel ca 10 minutit, kuni kaste on ühtlaselt kreemjas ning kalkun läbi küpsenud. Maitsesta lõplikult.

Lisa koriander ning serveeri koos aurutatud riisiga.

Fotod: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • võid ja/või õli
    • 1 sibul hakituna
    • 3 küüslauguküünt hakituna
    • 500 gr Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed, tükeldatuna
    • 2 tl Garam Masala
    • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
    • Soovi korral tšillipipart
    • 300 ml kanapuljongit (soovitavalt fondist valmistatud)
    • 100 gr hapukoort
    • 50 gr hakitud mandleid
    • Värsket hakitud koriandrit
    • Serveerimiseks aurutatud basmati riisi