postthumb
4
45 min
Lõunasöök
Gluteenivaba

Kalkunihautis pastinaagi ja kartuliga

Toitev kalkunihautis lõuna- või õhtusöögiks, kus ühes potis valmib nii liha, köögiviljad kui ka kaste!

Valmistamine

Lõika kalkunikintsuliha väiksemateks tükkideks ning pruunista paksupõhjalises potis. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika seller viiludeks ning haki küüslauguküüned peeneks, lisa kanale seltsi. Koori kartulid ja pastinaak, tükelda need ja lisa samuti koos hernestega potti. Vala juurde puljong ja hakitud till ning lase roal kergelt podiseda 15 min. Seejärel lisa koor ja sulatatud juust ning lase viimasel korralikult kastmesse sulada.. Kuumuta umbes 15-20 minutit või seni, kuni kartul on pehme. Maitsesta lõplikult soola ja pipraga ning serveeri.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
    • soola, pipart
    • 1 varsselleri vars
    • 2 küüslauguküünt
    • 300 g kartuleid
    • 300 g pastinaaki
    • 200 g külmutatud herneid
    • 3 dl kanapuljongit
    • 3 sl hakitud tilli
    • 2 dl kohvikoort (10%)
    • 75 g sulatatud juustu