2
30 min

Kalkuniliha burger marineeritud tomatitega

See burgeri retsept on tervislikum variant traditsioonilisest veiseliha burgerist. Retseptis on kasutatud hakitud kalkuniliha, mis on oluliselt tervislikum kui veiseliha. Maitseomadustelt see traditsioonilisele burgerile alla ei jää, pigem vastupidi!
Mõnusat katsetamist!

 

rannamõisa kalkuni burks

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

Sega kausis kalkuni kintsuliha, sinep ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi lihast pall ja pane teiste asjade valmimiseni külmkappi.
Sega väikeses kausis balsamiäädikas, 1 sl oliiviõli ja 0,5 purustatud küüslauk, maitsesta fariinsuhkru ja soolaga, tõsta tomativiilud sellesse 15 minutiks marineeruma.
Nüüd valmista tomatikaste, selleks pane blendrisse tomatipasta, 1 purustatud küüslauguküüs, basiilikulehed, 0,5 tl fariinsuhkrut ja blenderda ühtlaseks massiks, maitsesta soola ja pipraga.
Rösti saiad.
Vormi lihapallist kaks samasuurust pihvi ja prae pannil mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta soolaga ja aseta pihvide peale juustuviil. Pane pihvid ahju, küpseta kuni pihvid seest valmis ja juust sulanud.
Nüüd saad burgerid kokku laduda. Saiade sisemisele pinnale  määri kergelt mahedat sinepit, selle peale tõsta kalkuni pihv, siis tomatikaste, marineeritud tomatid ja kurk ning lõpetuseks aseta pealmine sai.

Hakitud kalkuni kintsuliha asemel võib kasutada ka kanahakkliha!

Koostisosad

    • 4 õhukest heledat lapi leiba (või 2 burgeri kuklit)
    • 250 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 4 tomati viilu
    • 1 sl balsamiäädikat
    • 1 sl oliiviõli
    • 0,5 küüslauguküünt
    • 200 ml tomatipastat
    • 1 küüslauguküüs
    • 0,5 tl fariinisuhkrut
    • 10 basiilikulehte
    • 2 viilu cheddar juustu
    • 6 õhukest marineeritud kurgiviilu
    • sool/pipar/fariinisuhkur