postthumb
6-le

Kana-Cacciatore

Itaalia-köögikuu avalöögiks üks lihtne ja kiiresti valmiv paja-panniroog. Cacciatore, mis tähendab itaalia keeles jahimeest, kulinaarselt tõlgendatakse seda aga roaks, mis on valmistatud jahimehe stiilis, ehk siis pannil või pajas. Cacciatoret valmistatakse peamiselt kas kanast või jänesest  ning sisaldades alati üht kindlat komponenti – tomatipastat. Lisaks on selle toidu koostisained, vastavalt maitsele sibul, küüslauk, seened, rohelised ürdid (basiilik, tüümian). Mitte alati, kuid siiski meeldib kokkadel sellesse pajarooga peita ka sots veini. Sobib nii punane (kasutatakse peamiselt lLõuna-Itaalias), kui ka valge vein (Põhja-Itaalias).

Valmistamine

Prae õliga piserdatud pannil broilerifileed küpseks. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta fileed kõrvale.
Prae sibulad oliiviõlis klaasjaks. Poole pealt lisa ka purustatud küüslauk. Seejärel lisa purustatud tomatid ja valge vein. Maitsesta. Lase madalal kuumusel pliidil ca 15 minutit podiseda. Kui kaste on paksenenud lisa toorjuust ja hakitud basiilikulehed. Sega kiiresti läbi, tõsta pott tulelt ning maitsesta vajadusel.

Pane eelnevalt valmis praetud broilerifileed ahjuvormi, vala peale kaste ning küpseta 180 kraadi juures 25 minutit. Serveeri seda kas lihtsalt tavalise saia või koos pastaga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 800 g Rannamõisa Jahutatud Broileririnnafileed
    • 1 sibul, peeneks hakituna
    • 1 küüslauk, purustatuna
    • oliiviõli
    • 2 purki (800g) purustatud tomateid
    • 2 dl valget veini
    • 150 g toorjuustu
    • peotäis basiilikulehti
    • soola, pipart, suhkrut