postthumb
4-5
45 min
Pearoog
Gluteenivaba

Itaaliapärane kanahautis (Cacciatore)

Cacciatore tähendab itaalia keeles jahimeest, kuid samuti tõlgendatakse seda roaks, mis on valmistatud jahimehe stiilis pannil või pajas. Seda rooga valmistatakse peamiselt kanast või jänesest, sisaldades alati üht kindlat komponenti, milleks on tomatipasta. Lisaks lisatakse vastavalt maitsele sibulat, küüslauku, seeni, rohelisi ürte (basiilik, tüümian) ning pisut ka veini!

Koostisosad

    • 750 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 1 sibul, peeneks hakituna
    • 2 küüslauguküünt, purustatuna
    • 1 punane paprika
    • 2 sl hakitud tšillipipart
    • 0,5 dl punast veini
    • 2 purki (800g) purustatud tomateid
    • 1 purk punaseid ube
    • peotäis basiilikulehti
    • soola, pipart, suhkrut

Valmistamine

Tükelda kintsuliha ning prae need õlis kuldseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kanalihatükid pannil. Kuumuta pannil uuesti pisut õli. Lisa pannile tükeldatud sibul kuumuta läbi ning seejärel lisa purustatud küüslauk, ning tükeldatud paprika ja tšilli. Prae seni, kuni sibul on klaasjas, seejärel tõsta pannil tagasi kanaliha, lisa vein ning lase pool minutit pannil podiseda. Lisa purustatud tomatid ja oad ning maitsesta. Kuumuta madalal kuumusel ca 15-20 minutit. Sega juurde basiilikulehed ning maitsesta lõplikult. Serveeri koos riisiga!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun