2-le

Kana ja karulaugupesto pasta

Hästi kiiresti valmiv kevadine õhtusöök pastaarmastajatele. Karulaugul on mahe küüslaugune mekk ja mõnus roheline värv, mis mõlemad sobivad pastaga imehästi. Kui karulauku pole oma aias kasvamas, siis leiab neid lopsakaid punte praegusel ajal igalt turult.

 

Valmistamine

Pane pasta keema, samal ajal prae väikeseks tükeldatud kana oliiviõlis soola-pipraga kuldpruuniks. Kui pasta on valmis, kurna ja lisa kanatükkidele. Lülita pliit välja, sega pastale hulka pesto, serveeri kohe.

Karulaugupesto

Pese ja kuivata kaurulauk, rebi väiksemateks tükkideks. Tükelda küüslauk ja pähklid veidi väiksemaks (et purustamisele vähe kaasa aidata) ja riivi juust. Pane anumasse karulauk, küüslauk ja pähklid poole oliiviõli kogusega kokku ja purusta saumikseri või sellega kaasaskäiva hakkijaga ühtlaseks massiks. Lisa juust ja sool, meelepärase konsistentsi saamiseks mängi õliga ja lase veel paar surtsu läbi.


Retsept ja foto: Marju Randmer

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa Jahutatud broilerifilee
    • u 200 g meelepärast pastat
    • 3-4 supilusikatäit karulaugupestot*
  • * Karulaugupesto
    • 20 karulaugulehte
    • 1 küüslauguküüs (ei ole kohustuslik)
    • 50 g kõva juustu (näiteks Valio Fortet)
    • 50 g Kreeka pähkleid
    • 2-3 sl oliiviõli
    • soola