4-le

Kana-kikerhernesalat sooja juustukastmega

On olemas tervelt neli põhjust, miks see salat on üks minu lemmikutest. Esiteks saab praegusel nö saaduste hooajal selle toidu kokku meisterdada oma aia rohelistest salatilehtedest. Teiseks peitub selles salatis rohkelt parmesani…. ja ma tõesti mõtlen rohkelt-rohkelt, sest alati võib ju  retseptis olevate kogustega liiale minna ning neid nii puht-kogemata rohkem panna. Muidugi kellele parmesani veidike domineeriv maitse ei meeldi, siis piisab ka ilusti retseptis oleva kogusega. Kolmandaks kasutasin selle salati tegemisel üht oma lemmiktoodet Rannamõisa tootevalikust, nimelt Marineeritud lepasuitsu broilerikintsuliha “Maiuspala”. Kõige tagatipuks serveerin seda kreemise juustukastmega, mille valmistamine on nii lihtne, kuid maitse vastab mõttele olen-mitu-tundi-köögis-pliidi-taga-kastet-vaaritanud.

 

Valmistamine

Lõika kirsstomatid neljaks, riivi parmesan ning lõika broilerikintsuliha tükkideks. Sega kõik salati ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Aseta vaagnale, kaunistades pealt parmesanilaastudega.

Kastme valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, lisa sulatatud juust ning kuumuta keskmisel kuumusel, ise aeg-ajalt segades, kuni juust on sulanud, maitsesta soolaga. Vala valminud kaste salatile.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 125 g rohelist salati valikut (rukola, lollo rosso vms)
    • 200 g kirsstomateid
    • 75 g parmesani
    • 200 g kikerherneid
    • 200 g Rannamõisa Marineeritud, lepasuitsu broilerikintsuliha "Maiuspala"
    • soola, pipart
  • Kaste
    • 2 dl kohvikoort
    • 100 g sulatatud Merevaigu juustu (röstitud kanaga)