3
30 min

Kana koriandri-ingverikastmes

Retsept (lk 148) ja foto pärineb Ragne Värgi linnuliharaamatust “Lihtsalt Linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini”. Retsept on kergelt idamaise hünguga, sisaldades pisut küüslauku, veidi ingverit ning koriandrit – lihtne ning saab kindlasti paljude lemmikuks.

 

Valmistamine

Lõika kintsuliha väiksemateks tükkideks ning prae pannil peaaegu valmis. Kui soovid, et lõpptulemusena jääb kaste paksem, siis sega kanale sisse jahu. Maitsesta soola,pipraga.

Pane kaussi seemnetest puhastatud tšilliviilud, ingveritükid, küüslauguküüs, koriander, kardemon ning mikserda kõik ühtlaseks. Lisa segu pannile ning prae koos kanaga kiirelt läbi. Lisa juurde puljong, lase podiseda paar minutit ning sega siis sisse jogurt, maitsesta. Lase madalal kuumusel podiseda ca 10-12 minutit.  Serveeri koos keedetud riisiga.

Foto raamatust "Lihtsalt linnulihast. kiired ja kodused road kanast kuni pardini"

Täpsemalt raamatust saate lugeda siit: Linnuliharaamat

Kasuta jogurti asemel kookospiima.

Koostisosad

    • 500 g broilerikintsuliha, kondita/nahata
    • 1 sl jahu (soovi korral)
    • 1 tšillikaun
    • ca 1 sl ingveritükke (koori ja tükelda ning siis kasuta retseptis ca supilusikatäis ingveritükke)
    • 1 küüslauguküüs
    • kimp värsket koriandrit
    • näpuotsatäis jahvatatud kardemoni
    • 2,5 dl kanapuljongit
    • 225 g kreeka jogurtit
    • soola, pipart
    • riisi (serveerimiseks)