Kanafilee-salaamirull

Kui tavapärane vorst ja juust hommikusel võileival on ära tüüdanud, siis tasub kaks rullikest ahju küpsema panna küll. Tulemuseks on aus suutäis taist “sinki”, millele lisavad iseloomu värsked ürdid, värskelt jahvatatud pipar ja rasvane salaami. Rulle võib süüa ka soojalt prae põhiosana või pakkuda lõikudena hoopis külmale lauale suupisteks.

Valmistamine

Tambi fileetükid kile vahel õhukeseks. Hõõru peale sool ja värskelt jahvatatud pipar. Aseta fileele õhukesed vorstiviilud ja maitseroheline ning keera tihedalt rulli. Mässi rullid toidukilesse. Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit. Söö soojalt prae põhiosana või lase jahtuda ning lõika vorsti asemel leivale-saiale.

Retsept ja foto: Andra Kalda
(retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • ca 450 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed (ehk kaks pontsakamat fileetükki)
    • 70 g salaamit õhukeste viiludena
    • paar peotäit värsket oreganot ja majoraani
    • soola, musta pipart