6
40 min

Kanaseljanka

Üks lihtsalt valmiv seljanka peaks paar korda kuus peret ikka rõõmustama. Alljärgnevalt üks lihtsalt valmiv supiretsept kanalihaga.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Koori ja lõika sibul pooleks ning viiluta õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis veidi õli, lisa sibulad ning prae vaiksel tulel paar minutit. Lõika kintsuliha tükkideks ning lisa pannile, maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni kintsuliha on läbi küpsenud. Tükelda kurk ja porgand tükkideks, lisa pannile. Seejärel lisa segades juurde paprikapulber ja tomatipasta. Kuumuta paar minutit. Vala juurde puljong ja marineerimisvedelik, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase madalal kuumusel podiseda umbes 5 minutit. Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, peeneks hakitud petersell. Keeda seni, kuni porgand ja kartul on pehmed. Maitsesta vajadusel.

Soovi korral kasuta supis ka peekonit, mis lisa pannile kõige esimesena

Koostisosad

    • 1 suurem sibul
    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 3 marineeritud kurki
    • 125 g porgandit
    • 2 tl paprikapulbrit
    • 370 g tomatipastat
    • 1 l puljongit
    • 1,5 dl marineeritud kurgi vedelikku
    • 3 kartulit (toorest)
    • 2 sl lehtpeterselli
    • soola, pipart, suhkrut

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki