postthumb
4-le

Kanasupp peidetud munaga

On pühapäev – ainus nädalapäev, kus traditsiooniliselt küpsetan lõunaks kana. Maitse ja valmistusviis vastavalt sellele, kuidas tuju. Kõrvale oivalisele roale kord ahjukartulid, kord köögiviljaraguu, kord püree, mis kokkusobitatud kollasest kaalist, hernestest ning õigenatukesest kartulist. Ühesõnaga on pühapäevalõuna aeg toidunautimiseks. Siinkohal jõuangi selle supi juurde, mis valmibki tavaliselt järgmisel päeval, siis kui veidi  järgijäänud eelmisel päeval valmistatud kanarooga. Tuleb võtta üks suur pott, kogu kana koos seal oleva lihaga ning paraja koguse veega potti pista ning madala kuumuse juures keeta. Lisandiks porgandid, kartulid ja peidetud muna.

 

 

Valmistamine

Pane küpsetatud kanaroast järgijäänud kana potti (loodetavasti on järgijäänud ka kanale liha). Vala peale niipalju vett, et kõik kergelt kaetud oleks. Lisa veidi soola, 2 loorberilehte ning pane pott tasasele tulele podisema. Keeda umbes 1-1,5 tundi, võttes vahepeal ära supile tekkinud vahu.

Vahepeal tükelda kuubikuteks porgand ja kartulid.

Kui puljong on valmis keenud, kurna vedelik läbi sõela. Pane puljong uuesti koos porgandikuubikutega keema. Mõne minuti pärast lisa ka kartulid. Puhasta kana lihast ning lisa tükeldatud liha supile. Maitsesta suppi soola ja pipraga.

Kõige viimasena valmista peidetud- ehk upumunad. Selleks lase liiter vett potis keema ning lisa 1 tl soola ja 1 spl äädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Keeruta potis lusikat nii, et tekiks nö veekeeris, löö muna ettevaatlikult vette ja keeda 5 minutit, pidevalt vett lusikaga keerutades. Tõsta muna küpsetuspaberile nõrguma. Seejärel valmista sama meetodiga (samas vees) teised muna.

Serveeri suppi kaussides, kus krooniks peidetud muna ja hakitud roheline sibul.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 tervest küpsetatud broilerist järgijäänud kogu
    • 2 loorberilehte
    • 2-3 porgandit
    • 3 kartulit
    • soola, pipart
    • rohelist sibulat (serveerimiseks)
  • Peidetud munade valmistamine
    • 1 l vett
    • 4 muna
    • 1 spl äädikat
    • 1 tl soola