postthumb
4-le

Karulaugu-lillkapsasupp kanaknellidega

Üks kevadiselt kerge supp lillkapsast ning maapirnist. Kel omal maapirnid suviti peenral vohavad, siis minge kaevake mõned maapirnid mulla alt välja – need on talve kenasti üle elanud ning ilusalt suured:) Kevadele kohaselt teeb sellest supist õige supi parajalt mõnus kogus karulauku, mille lehed lõpptulemusele kergelt küüslauguse meki ning rõõmsalt roheka värvuse annavad.

Supile lisaks aga kanaknellid. Knellide puhul on tegemist tegelikult klimpidega, mis siis koosnevad kanahakklihast. Antud retseptis on kasutatud kanaliha, täpsemalt kintsuliha, mis on eelnevalt veidi väiksemaks hakitud ning seejärel mikseriga sobivaks massiks püreestatud. Knellide puhul on tegemist on äärmiselt maitsva toiduga. Lihtne valmistusviis veel pealekauba! (knellide retsept mugandatatud Oma Maitsest, aprill 2012)

Fotod: Ragne Värk

 

Valmistamine

Supi koostisained

Pane puhastatud lillkapsaõisikud ja väiksemaks lõigatud maapirnid puljongisse keema. Keeda seni, kuni kõik on pehmeks keedetud. Seejärel püreesta supp saumikseriga.

Kevadele omane - metsades vohav karulauk

Lisa muskaatpähkel ja karulaugulehed ning püreesta kõik ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Kui supp jääb liiga paks, siis paranda tekstuuri piimaga.

Knellide valmistamiseks lõika broilerikintsuliha tükkideks.

Tükkideks lõigatud broilerikintsuliha

Pane kintsuliha tükid saumikserisse ning püreesta. Lisa juurde ükshaaval munakollased. Seejärel vala juurde rõõsk koor ning püreesta ühtlase massi moodustumiseni.

Munakollaste ja koorega püreestatud hakkmass

Seejärel pane mass kaussi, lisa juurde riivitud juust, muskaatpähkel. Maitsesta soola ja pipraga. Lase ca 10 minutit maitsestuda jahedas.

Lõplikult valminud knellide tainas

Lase puljong või vesi potis keema. Märja kahe lusika abil vormi hakklihamassist sobiva suurusega klimbid ning aseta vormitud knellid koheselt pliidil podisevasse puljongisse/vette.

Knellide vormimine

Kohe kui klimbid on veepinnale tõusnud, keeda neid veel vees ca 4-5 minutit. Tõsta seejärel sõelale nõrguma.

Serveeri valmistatud knelle püreesupil. Vala üle tubli koguse oliiviõliga (retseptis kasutatud maitsestatud oliiviõli) ning serveeri.

Koostisosad

    • 7,5 dl kanapuljongit
    • 500g lillkapsaõisikuid
    • 200 g maapirni
    • kimbuke karulauku
    • 0,75 tl muskaatpähklit, jahvatatuna
    • oliiviõli
  • Knellid
    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, kondita/nahata
    • 2 munakollast
    • 50 ml rõõska koort (35%)
    • 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
    • soola, pipart
    • 50 g riivitud juustu
    • ca 8 dl kanapuljongit (knellide keetmiseks) või soolaga maitsestatud vett