Kiire keefirimarinaad

Keefirimarinaad on saanud paljude inimeste lemmikuks. Võib-olla selle lihtsa retsepti tõttu, võib-olla aga hoopis selle mõnusa, heas mõttes tavalise maitse tõttu. Marinaad ise valmib kiirelt, kuid kanaliha maitsestumisele marinaadis võiks kuluda vähemalt 6 tundi. PS! Soola marinaadi ära lisa, vaid vahetult enne grillimist hõõru kanalihatükid kokku soolaga.

 

Valmistamine

Aseta küüslauguküüned ning viiludeks lõigatud sibul köögikombaini või kaussi ning mikserda mikseriga korralikult peeneks. Lisa juurde valgeveiniäädikas, pipar ning keefir. Sega ning vala segu broilerikoibadele. Raputa kanatükke korralikult, et kõik saaks marinaadiga kaetud. Lase maitsestuda vähemalt 6 tundi.

Vahetult enne grillimist eemalda koibadelt üleliigne marinaad, raputa peale veidi soola ning küpseta grillil valmis.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • ca 600-700 g Rannamõisa jahutatud broileripoolkoibi
    • soola
  • Marinaad
    • 3 küüslauguküünt
    • 1 sibul
    • 1 sl valgeveiniäädikat
    • 0,25 tl pipart
    • 2 dl keefiri