Kirsikastmes pardimaks

See kirsikastmes pardimaksa retsepti valmistamine käib täiesti tunde järgi. Natuke veini, natuke kirsikompotivedelikku, veidi maitseaineid ning suurepärane roog ongi valmis. Täpsem retsept alljärgnevalt.

 

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning aseta piima sisse likku ca 30 minutiks. Pane taldrikule jahu, lisa maitseks soola. Püherda maksatükke jahus. Kuumuta pannil õli ning prae maksatükid mõlemalt poolt kiirelt küpseks. Lisa pannile vein ning kuumuta korraks läbi. Seejärel lisa kirsikopotivedelik ja kirsid ning kuumuta keskmisel kuumisel seni, kuni kaste pakseneb (kui kaste jääb liiga paks, lisa kompotivedelikku).

Serveeri koos võis praetud kartuliviiludega - keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil väike sorts õli ning taluvõi. Lisa kartuliviilud ning prae seni, kuni need on pealt  juba kuldpruunid ja krõbedad. Sega sisse köömned ning kuumuta veel minutike.  Tõsta tulelt, jahvata kartulitele juurde meresool ning serveeri koos pardimaksa ja kirsikastmega.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • piima
    • jahu, soola
    • 1 dl valget veini
    • ca 2,5 dl kirsikompotivedelikku
    • 3 sl kompotikirsse
  • Serveerimiseks
    • kartuleid
    • võid, õli
    • soola, köömneid