postthumb
4
1 h 30 min
Supid
Klassika

Klassikaline kanasupp

Kõige klassikalisem kanasupp on alati hea ning maitseb kõigile. Olgu talviselt käre, sügiseselt vihmane, suviselt soe või kevadiselt karastav – üks kausike kanasuppi maitseb ikka hästi!

Valmistamine

Pane broilerikoia potti ning vala peale külm vesi - niipalju, et see ca 1 cm ulatuses kanakoiba kataks. Koori sibul, lõika neljaks ning lisa potti. Lisa ka loorberilehed, tillivarred sool ja pipraterad ning lase madalal kuumusel podiseda 1tund. Vahepeal eemalda pinnale tekkinud vaht. Võid veidi ka vett lisada, kui see kipub keetmise ajal ära aurama. Seejärel nõruta puljong läbi sõela teise potti. Pane puljong uuesti pliidile keskmisele kuumusele

Koori ja tükelda kuubikuteks porgand ja kartulid. Lisa porgandikuubikud supile ning keeda seni, kuni porgand on kergelt pehme, seejärel lisa kartulikuubikud ning keeda kõik pehmeks.

Eemalda keedetud kanakoivalt liha ning tükelda väiksemaks. Kõige lõpuks lisa lisa suppi ning maitsesta lõplikult. Serveeri. Kui lisad suppi ka ramen nuudlid, siis lisa need 3 minutit enne keetmise lõppu supile! Serveeri!

Koostisosad

    • 1 (ca 400g) Rannamõisa jahutatud broilerikoiba
    • vett
    • 1 sibul
    • 3 loorberilehte
    • tillivarsi
    • ca 1-2 tl soola
    • 5 pipratera
    • 1-2 porgandit
    • 300 g kartuleid (koorimata)
    • ramen nuudleid (soovi korral)