postthumb
3
45 min

Kleepuvad kanatiivad

See retsept on ehe näide sellest, kuidas väga lihtsalt saab valmistada midagi tõeliselt maitsvat. Küpseta vaid kanatiivad valmis, valmista kaste ning lase neil omavahel pisut sõbruneda:) Tulemuseks on mõnus mugavustoit, mis meeldib ka pere pisematele!

 

 

 

IMG_6621Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Maitsesta kanatiivad soola ja pipraga ning pane need ühekordse kihina ahjuvormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal sega kastmeretsepti 5 esimest komponenti omavahel ning kuumuta need pliidil keemiseni. Sega tärklis ja vesi omavahel segunemiseni ning lisa pidevalt segades kastme hulka. Kuumuta kastet pliidil seni, kuni see pakseneb, seejärel tõsta pliidilt.

Kui kanatiivad on ahjus 30 minutit küpsenud, pintselda need kergelt üle valmistatud kastmega. Küpseta tiibasid ahjus veel 10 minutit. Seejärel sega ahjuvormis kanatiivad korralikult kokku ülejäänud kastmega, raputa üle seesamiseemnetega ning küpseta ahjus veel 4 minutit. Serveeri koheselt!

Võid kastmele lisada ka pisut teravat tšillit!

Koostisosad

    • 800 g Rannamõisa jahutatud broileritiibasid
    • soola, pipart
    • 1 sl seesamiseemneid
  • Kaste
    • 3 sl heledat sojakastet
    • 3 sl tomatipastat
    • 1 sl vedelat mett
    • 1 sl seesamiõli
    • 0,5 tl maisitärklist
    • 1-2 sl külma vett