postthumb
10tk
15 min

Klubivõileib kapsasalati ja suitsukanaga

Tegemist on ühe lihtsalt valmiva võileivaga, mis sobib ideaalselt valmistamiseks suvisele piknikule. aiapeole või mis tahes õueüritusele. Samuti on seda mugav valmistada ka kiireks kehakinnitamiseks hommikusel, lõunasel või õhtusel ajal. Kuna võileib vajab enne sööma asumist pisut külmkapis seista, et maitseid koguda ning mahlasemaks muutuda, siis võib selle toidu ka eelmisel õhtul valmis meisterdada!

 

IMG_6180Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Riivi kapsas, porgand ja suitsujuust jämeda riivipoolega. Sega juurde majonees ja hapukoor - nii palju, et saaksid parajalt paksu tekstuuriga salati. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika sai horisontaalselt pooleks ning määri lõikepindadele kapsasalat (kui sulle tundub, et salatit tuleb võileiva vahele liialt palju, siis ära kõike lisa!). Seejärel laota alumisele saiapoolele tomati- ja suitsukanaviilud, raputa peale hakitud rohelist sibulat ning aseta peale salativiilud. Kata teise saiapoolega, paki võileib toidukilesse ning lase võileival jahedas maitseid koguda vähemalt 1 tund.

Kapsasalat maitseb hästi ka iseseisvalt!

Koostisosad

    • 1 pikk sai
    • 1 suurem tomat
    • 150 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • rohelist sibulat
    • salatilehti
  • Kapsasalat
    • 75 g värsket kapsast
    • 50 g porgandit, koorituna
    • 50 g suitsujuustu
    • ca 100 g majoneesi
    • ca 25 g hapukoort
    • soola, pipart