6tk
30 min

Kodujuustu-kana juurviljapala

Tervislik vähese energiasisaldusega vaheldus võileivale, mis sobib hästi kergeks vahepalaks. Selle valmistamine nõuab küll natuke rohkem aega (võrreldes võisaiaga), kuid loodetavasti on nii maitse kui ka võileiva toiteväärtus seda väärt. Veel üks põhjus, miks valmistada võileib ise on see, et siis ei sisalda võileib lisaaineid, mis võivad mõjutada nii ainevahetust kui ka ajutegevust.

 

 

Foto: Henri Ruul

 

Valmistamine

Alusta põhja valmistamisega. Kuumuta ahi 200˚C. Hauta vees brokoli ja porgand kuni need on pehmed (ca 5 min). Seejärel blenderda omavahel muna, hautatud brokoli, porgand ja linaseemned. Maitsesta meresoola, pipra ja punega. Vala küpsetusplaadile kuus leivaviilu kujulist põhja. Küpseta ahjus 15-20 min (täpne aeg sõltub viilude paksusest).

Samal ajal kuumuta pann ja küpseta broilerifilee. Maitsesta meresoola ja pipraga. Kui põhjad on valmis, kata jääsalati, kodujuustu ja broilerifilee viiludega. Head isu!

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 300 g kodujuustu
    • 1 muna
    • 200 g brokolit
    • 100 g porgandit
    • jääsalatit
    • 20 g linaseemneid
    • Maitsestamiseks meresoola, pipart ja pune